Om bloggen

Vad kul att just du har hittat in hit till vår blogg om idrotts- Sverige och vårt anrika föreningsliv här i landet. Vi som skriver på bloggen har ett gediget sportintresse och vi utövar dessutom idrott på både tävlingsnivå och mer alldaglig amatörsnivå. Eftersom vi gillar att analysera resultat och följa upp statistik kommer en stor del av innehållet på bloggen bestå av fakta och statistisk läsning. Vi tar upp allt från sportsliga resultat till klubbars meriter genom åren.

Föreningarnas betydelse för idrotts-Sverige

Vi tycker det är genuint intressant med föreningar inom idrott och sport; inomSverige har organiserad föreningsverksamhet förekommit sedan 1500-talet. Det är ur Sveriges anrika föreningsliv den svenska idrottskulturen har skapats. Föreningarna har fört samman likasinnade och genererat en gemenskap runt om i vårt avlånga land. Byarna ute på landsbygden har haft stort socialt utbyte av till exempel fotbollsföreningar lika väl som storstädernas föreningsliv gett möjlighet för fler att utöva idrott. Ta Säffle kommun som exempel; en liten svensk kommun i Värmland som just nu har inte mindre än två olika fotbollsföreningar i division tre. Spännande derbyn på små orter genererar ett ökat intresse för en sport!

Fakta, statistik och analys

Den analytiska läsningen är ett återkommande inslag här på bloggen där vi delar med oss av allt från spelarstatistik till faktaläsning kring Sveriges största arenor och idrottshallar. Mellan varven skriver vi även om spännande fakta som presenteras av Riksidrottsförbundet. Det kan till exempel gälla föreningslivet och hur idrott- och friluftslivsföreningar står sig i förhållande till exempelvis kultur. Ibland hittar du även inlägg där vi tar upp statistik gällande utövare, idrotter och så vidare.

Välkommen in!